Ser niskotłuszczowy

W oparciu o wieloletnie doświadczenia, mamy przyjemność zaproponować Państwu, specjalny ser dojrzewający, podpuszczkowy o obniżonej zawartości tłuszczu.
W ocenie największych autorytetów Przetwórstwa Mięsnego, ser ten uzyskał on najwyższą ocenę i uznanie.

Nasz ser niskotłuszczowy, zalecany jest  jako dodatek do wszelkich pieczeni, wędlin homogenizowanych, wędlin średnio i grubo rozdrobnionych  parzonych jak i suchych oraz wszędzie  tam  gdzie topliwość sera jest nie pożądana.
W przeciwieństwie do sera tradycyjnego tłustego, nasz ser niskotłuszczowy nie topi się i nie wypływa nawet po podgrzaniu, a tylko się uplastycznia.
Wędliny z tym serem, można kroić w cienkie plasterki bez obawy, że ser będzie się rozmazywał na nożu.
 
Nie polecany do pizzy, z uwagi na brak topliwości podczas obróbki termicznej.
                                                                       
 Aktualnie ser niskotłuszczowy  dostępny jest w formie kostki ok 10x10mm, i pakowany w atmosferze gazów w opakowaniach po 2,5 kg. Stosowanie sera  niskotłuszczowego kostkowanego, pozwala zaoszczędzić czas przygotowania do produkcji, jest łatwy w użyciu, nie ma żadnych odpadów, oraz zapewnia powtarzalność granulacji.
Ser występuje również w postaci bloku ok. 4,5kg,  do samodzielnego rozdrobnienia.

Dla zainteresowanych tym produktem, służymy fachową pomocą.
Nasi pracownicy są do Państwa dyspozycji.

 

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.