Osłonki białkowe

Osłonki białkowe:

Osłonki kolagenowe przeznaczone są głównie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji produktów wędliniarskich oraz jako opakowanie do innych produktów żywnościowych.

Do produkcji osłonek białkowych stosowane są wysokogatunkowe włókna kolagenowe pochodzące z dwoin bydlęcych. Dwoiny w procesie technologicznym poddawane są obróbce chemicznej (rozluźnienie struktury) i mechanicznej. Następnie po rozdrobnieniu, rozwłóknieniu wymieszaniu z uzyskanej masy kolagenowej tłoczone są osłonki w różnych kalibrach i kolorach. Osłonki uszlachetniane są różnymi dodatkami w celu uzyskania właściwości umożliwiających wykorzystanie ich zarówno do automatycznego i ręcznego nadziewania. Swoich docelowych właściwości nabierają po procesie suszenie i klimatyzacji w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.

  • osłonki tradycyjne
  • osłonki wiankowe
  • osłonki jadalne
  • osłonki łatwozdejmowalne

Oferowane kalibry:

  • od ø19 – ø 120 mm

Oferowane kolory:

  • naturalny
  • karmelowy    
  • cebulowy    
  • mahoniowy    
  • ciemny karmel    
  • łososiowy

Jelita naturalne:

Posiadamy w swojej ofercie jelita wieprzowe oraz baranie zarówno produkcji krajowej oraz importowane. Jelita przed wysyłką są dokładnie sprawdzane, zależy nam na maksymalnym zadowoleniu klienta.

 

 

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.